GULASZ Z ŁOPATKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mieciutkie mięsko,aromatyczne warzywa,pyszny obiadek

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    4 marchwie
    2 pietruszki
    2,5 litra bulionu warzywnego
    1 listek laurowy
    3 ziela angielskie
    sól,pieprz
    1/3 szklanki mąki
    1/2 szklanki wody
    olej do smazenia

Gulasz z łopatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatke kroimy wkosteczkę,podsmazamy na rumiano na oleju.
    Do garnuszka wlewamy bulion warzywny,dodajemy listekj,ziele,marchewki i pietruszki pokrojone w kosteczkę,wrzucamy podsmazone mięsko.Dusimy ok. 40 minut.
    Do mąki dodajemy zimną wodę,dokładnie mieszamy zeby nie było grudek,jak trzeba dolewamy jeszcze wody.Dodajemy gorącego wywaru z garnka,mieszamy dokładnie,wlewamy do garnka z gulaszem,mieszamy,zagotowujemy,wyłaczamy.Podajemy na ziemniakach lub ryżu,a nawet makaronie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy