Gulasz z kurczakiem i hiszpańskim chorizo

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

Smaczny i treściwy gulasz hiszpański wzmocniony kieliszkiem wytrawnego wina zaspokoi największy głód.

  • 45 min

Składniki:

  • Dla 4 osób:

    2 filety z kurczaka
    20 dkg kiełbasy chorizo
    2 czerwone cebule
    4 duże ziemniaki
    4 ząbki czosnku
    25ml oliwy z oliwek
    1 puszka pomidorów
    2 marchewki lub 1/3 opakowania mrożonej w kostce
    1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
    1,5 szklanki bulionu
    Przyprawy do smaku: sól, pieprz oraz tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z kurczakiem i hiszpańskim chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy gulasz 1. Pokrojoną w pióra cebulę i posiekany czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojoną kiełbasę chorizo oraz wino i mieszając smażymy ok 5 minut. Do garnka wrzucamy resztę składników: pokrojonego w kostkę kurczaka, marchewkę, ziemniaki oraz małe kawałki pomidorów wraz z sosem z puszki. Całość zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Po upływie ok 20 minut gulasz odkrywamy i mieszając smażymy do momentu odparowania nadmiaru sosu. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo Kurczak Mrożonki Tymianek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska Mrożenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować