Gulasz z korniszonami

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 600 g łopatki wieprzowej
    2 łyżki smalcu
    2 łyżki mąki
    1 cebula
    100 g korniszonów
    1 łyżka musztardy
    sól ,pieprz
    liść laurowy

Gulasz z korniszonami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę pokroić w kostkę ,posolić i oprószyć pieprzem i mąką ,smażyć na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla ,a na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Przełożyć do rondla wraz z tłuszczem. Całość zalać wodą ,dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem. Po zakończeniu duszenia dodać musztardę. Dokładnie wymieszać i dosypać korniszony pokrojone w plasterki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy