Gulasz z kiełbasy pörkolt

  • wyświetlono: 57 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka węgierska sycąca przekąska. Przepis na ten specjał zdradził mi oryginalny Węgier z którym mieszkałem w jednym domu pod Londynem.

  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

Ziemniaki 1kg
Kiełbasa wędzona 500g
Cebula 350g
Papryka czerwona 200g
Przyprawa do gulaszu 2 łyżeczki
Papryka słodka 1 łyżeczka
Papryka ostra 0.5 łyżeczki
Olej do smażenia 1 łyżeczka
Woda ok.200ml

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z kiełbasy pörkolt

  • 1. Gulasz

Porady

Kiełbasę, cebulę i paprykę usmażyć w garnku na oleju. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę i ugotować od stanu półmiękkości. Do kiełbasy dodać przyprawy i 200ml wody zamieszać. Wrzucić odcedzone ziemniaki i dusić jeszcze ok.10 minut. Podawać ze świeżym pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

gulaszkuchnia węgierska

Komentarze

Podobne przepisy

Galareta z żołądków drobiowych

Dodane przez: JoannaG

Galareta z żołądków drobiowych

Musiałam na własne oczy i język...

Tortilla

Dodane przez: JulkaTomeczek

Tortilla z łososiem i twarożkiem

Doskonała przekąska na imprezy...

Rollsy z tortilli z farszem szpinakowym

Dodane przez: Ewelina Marcin

Rollsy z tortilli z farszem szpinakowym

Moja propozycja szybkiej w przygotowaniu,...

.

Dodane przez: Anitka0804

Kąski z kurczaka w cieście

Smaczne maleńkie kawałki kurczaka...

Tacos z tunczykiem

Dodane przez: 2milutka

Tacos z tuńczykiem

Meksykańskie tacos i tuńczyk ?...

Pieczone słupki z cukinii

Dodane przez: a_sad07

Pieczone słupki z cukinii

Przepyszna, prosta przekąska, idealna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE