Gulasz z kiełbasą w sosie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sycący gulasz, rozgrzewający i bardzo aromatyczny z kiełbaską.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg łopatki lub szynki wieprzowej
    • 20 dag kiełbasy chorizo
    • Mały słoik papryki konserwowej
    • 1 kostka rosołowa
    • Sól
    • Chili
    • Olej do smażenia
    • Koncentrat pomidorowy

Gulasz z kiełbasą w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • kostka rosołowa 2. Podlewamy odrobiną wody.
    Wkładamy kostkę rosołową.
  • kiełbasa 3. Gdy mięso będzie już prawie dobre dodajemy pokrojoną kiełbasę.
  • papryka 4. Paprykę kroimy w drobne paseczki i również dodajemy do mięsa.
  • przecier 5. Na koniec dodajemy przecier pomidory i chili, jeszcze chwilę prużymy.
  • potrawa 6. Potrawa gotowa.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy