Gulasz z kaszą gryczaną i warzywami

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lata praktyki zrobiły swoje i do perfekcji opanowałam przygotowywanie szybkich obiadów.Jednocześnie są one sycące, bo moim chłopakom apetyty zawsze dopisują.

Składniki:

  • ● 60 dag mięsa z kurczaka lub z indyka
    ● 2 cebule
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 1,5 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
    ● olej do smażenia
    ● 2 listki laurowe
    ● sól, pieprz, słodka papryka w proszku
    ● 2 torebki kaszy gryczanej
    ● 15 dag pieczarek
    ● 1 marchewka
    ● kawałek selera
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z kaszą gryczaną i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z kaszą gryczaną i warzywami 1. Opłukane mięso kroimy
    w kostkę i rumienimy na gorącym
    tłuszczu. Dodajemy pokrojone
    cebule i czosnek. Smażymy, aż cebula się zeszkli. W tym
    czasie do wrzącej i lekko osolonej
    wody wrzucamy kaszę gryczaną
    i gotujemy na sypko.
  • Gulasz z kaszą gryczaną i warzywami 2. Mięso z cebulą przekładamy
    do rondla, dodajemy listki laurowe
    i zalewamy szklanką bulionu.
    Dusimy do miękkości, doprawiamy
    do smaku.
  • Gulasz z kaszą gryczaną i warzywami 3. Obieramy i myjemy marchewkę
    i selera, kroimy w kostkę.
    Pieczarki oczyszczamy i kroimy
    w plasterki. Wrzucamy na
    tłuszcz po smażeniu mięsa
    i podsmażamy. Podlewamy połową
    szklanki bulionu, przyprawiamy
    i dusimy do miękkości
    warzyw. Mieszamy z ugotowaną
    kaszą, chwilę podgrzewamy.
    Posypujemy drobno posiekaną
    natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować