Gulasz z kaszą gryczaną

4.5 (168 ocen)

  • 15 min

Moja propozycja na obiad to gulasz zabielany jogurtem z kaszą gryczaną. Samo zdrowie.

  • 15 min

Składniki:

  • Dla 2 osób:
    2 woreczki (po 100g każdy) kaszy gryczanej
    250g mięsa wieprzowego na gulasz
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    mały kubek jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka mąki
    sól
    pieprz
    łyżeczka słodkiej papryki
    dwie szczypty mielonego kminku
    łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyc i osuszyć na ręczniku kuchennym. Pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięso wraz z cebulą. Dodać sól i pieprz.
  • 2. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa, podlać wodą i dusić około 45 minut (podlewając wodą w razie potrzeby).
  • 3. Pod koniec gotowania ugotować kaszę według opisu na opakowaniu. A do mięsa dodać przciśnięty przez praskę ząbek czosnku, paprykę i kminek, następnie wymieszać jogurt z mąką i dodać do gulaszu. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować