Gulasz z kaszą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki i prosty przepis na gulasz mojej mamy

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny może być to łopatka, szynka bądź karkówka
    1 marchewka
    olej do zmażenia
    sól i pieprz do smaku
    mąka + woda do zawieszenia
    Kasza jęczmienna (może być również gryczana lub pęczak)

Gulasz z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ycm6pf 1. Mięso myjemy i obsuszamy, kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i obsmażamy.
  • image-1ufx5n3 2. Marchewkę obieramy, płuczemy w wodzie i kroimy w plasterki, dodajemy do podsmażonego mięsa. Mieszamy o podsmażamy ok 10 min.
  • image-08ifmr5 3. Dolewamy wodę i dusimy ok 30 - 40 min.
  • 4. W międzyczasie gotujemy kaszę tak jak napisane jest na opakowaniu.
  • 5. Gdy mięso będzie już mięciutkie doprawić solą i pieprzem. Zawiesić wodą z mąką, można dodać śmietankę.
  • image-13nf4at 6. Podawać kaszę polaną sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy