gulasz z karkówki z garam masala

5 (177 ocen)

gulasz jest syty, aromatyczny, smaczny, można podać z kaszą gryczaną lub z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • MARYNATA: karkówka wieprzowa 1 kg olej rzepakowy 5 łyżek garam masala 1,5 łyżki kucharek 1 łyżeczka papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki kminek cały 1/2 łyżeczki...............

    GULASZ: olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 3 średnie, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, woda 600 ml, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, woda 1 szklanka, natka pietruszki 1 pęczek
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z karkówki z garam masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. składniki marynaty dobrze wymieszać i całą karkówkę dokładnie natrzeć, schować do woreczka na całą noc do lodówki, karkówkę pokroić w średnią kawałki i włożyć do garnka z gorącym olejem i na dużym ogniu podsmażyć mieszając
  • etap 2. do karkówki wsypac pokrojone cebule w kostkę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową i podsmażac z 10 minut co jakiś czas mieszając
  • etap 3. wlać wodę 600 ml i pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu około 40-45 minut
  • etap 4. mąkę wymieszać ze śmietaną i wodą, wlać do sosu i mieszać do zagęstnienia, natkę pietruszki drobno posiekać, ja rozdrobniłam w rozdrabniaczu i wsypać do gulaszu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Garam masala

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować