GULASZ Z KARKÓWKI Z CYDREM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moja mała improwizacja na temat gulaszu. Typowy z szynki juz się nam znudził, teraz pora na coś bardziej rześkiego ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dag karkówki wieprzowej
    30 dag schabu
    1 cebula
    1-1,5 szklanki cydru
    2 szklanki bulionu warzywnego
    sól,pieprz, tymianek,rozmaryn
    mąka ok 1 szklanki
    masło do smażenia

Gulasz z karkówki z cydrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kosteczkę dość drobną. Obtaczamy w mące, obsmażamy
    na oleju, po czym przekładamy do garnuszka w którym mamy zagotowany
    bulion z cydrem. Dodajemy też wszystkie przyprawy.Cebulę zrumieniamy na
    oleju, ddoajemy do garnka z gulaszem.Dusimy pod przykryciem do miękkości
    mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy