REKLAMA

Gulasz z karczku w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą jęczmienną

wyświetlono: 1432 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Smaczny i bardzo sycący.

opublikowany: 21.05.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 60 dag karczku,
    1 mała cebula,
    kawałek pora,
    kawałek pietruszki,
    1 mała marchewka,
    200 ml śmietany 30%,
    1 łyżka maki,
    ok 400 ml wody lub bulionu,
    pęczek koperku,
    sól, pieprz, ostra i słodka papryka,
    olej,
Ocena:

(średnia 4.5 z 193 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. W szybkowarze (może być wysoka patelnia lub rondel) rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy posiekaną cebulę, pora, pietruszkę, marchewkę i mięso, obsmażamy aż będzie lekko złociste. Wlewamy wodę lub bulion (ok. 350 ml), tak aby przykrył mięso, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i gotujemy dalej przez aż mięso będzie miękkie (ok. 45 min).
    Do ok 50 ml zimnej wody dodajemy łyżkę mąki ( ja używam do tego słoika, daję zimną wodę, mąkę i zakręcam słoik,dokładnie potrząsam, nie zrobią nam się wtedy grudki) następnie dodajemy śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy wlewamy do uduszonego mięsa. Wszystko jeszcze dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany koperek i zagotowujemy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: łyżeczka

Pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowym

To danie jest świetną alternatywą dla mięsa mielonego.

kategoria: Dania główne opublikowany: 17.01.2016 | wyświetlono: 100302 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE