Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

4.99 (183 ocen)

  • 55 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Na zimne dni najlepsze dania są z kapusta kiszoną, która jest bardzo zdrowa

  • 55 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 szynka wieprzowa
    • 1 cebula
    • 2 marchewki
    • 20 dag kapusty kiszonej
    • ½ kg pieczarek
    • 2 łyżki ketchupu pikantnego
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżka przyprawy do gulaszu
    • Szczypta chili
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (183 ocen)

Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, oszuszamy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą do gulaszu.
  • kapusta 2. Na drugiej patelni smażymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki marchewki oraz posiekaną drobno kapustę kiszoną. Następnie dodajemy ketchup.
    Pieczarki kroimy w plasterki również prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Kapustę oraz grzyby łączymy z mięsem dokładnie mieszając.
  • danie 3. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Pieczarki Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować