GULASZ Z KABACZKIEM

4.5 (173 ocen)

  • 50 min

Coś wyjątkowego i ciekawego - jeśli oczywiście lubicie kabaczka :)My często go używamy pod wieloma postaciami jemy :)

  • 50 min

Składniki:

  • Potrzebne będzie: (porcja dla 4 osób)

    ok. 1 kg mięsa wieprzowego - ja miałam łopatkę
    cebula
    kabaczek
    koncentrat pomidorowy
    olej
    sól
    papryka ostra i słodka
    kminek
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z kabaczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kostkę w miarę drobną. Wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy dodajemy posiekaną drobno cebulkę, sól, paprykę ostrą i słodką, ziele angielskie. Podlewamy odrobiną wody i dusimy. Gdy mięso już zmiękło wrzucamy pokrojonego kabaczka i dodajemy koncentrat pomidorowy. Ja użyłam własnych pomidorów - pychotka. Dodajemy także kminek. Gdy kabaczek jest już miękki możemy jeść :)
    W międzyczasie stawiamy wodę na ryż (osoloną i z łyżką oleju). Ja dodałam 2 woreczki do tej ilości mięsa.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować