Gulasz z jelenia

  • wyświetlono: 1763 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczny, różowy w środku, robi wrażenie

Sabinakuchcik

Składniki

650 g mięsa z jelenia na gulasz
2 ząbki czosnku
Łyzka majeranku
Łyżka czosnku niedźwiedziego
Łyżeczka pieprzu czarnego
Pół łyżeczki soli
4 kulki jałowca
3 kulki ziela angielskiego
4 goździki
Łyżeczka tartego chrzanu
2 łyżki mąki
Olej lub smalec do smażenia
Liść laurowy
Łyżeczka kminku

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z jelenia

  • 1. Mięso marynujemy w przyprawach jak najdłużej. Oprószamy mąką i obsmażamy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2,5 h kontrolując poziom wody. Pod koniec dodajemy chrzan

Porady

Podaję z plackami ziemniaczanymi

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiaddziczyznajeleń

Komentarze

Podobne przepisy

obiad

Dodane przez: Kasja1986

Panierowane sznycle z jelenia z ziemniaczanymi...

Sznycle ze schabu jelenia panierowane...

Gulasz z piersi kurczaka

Dodane przez: przytulanka

Gulasz z piersi kurczaka

Gulasz z piersi kurczaka to potrawa...

gulasz z dziczyzny

Dodane przez: ula243

Gulasz z sarniny

Sasiad ,ktory jest mysliwym obdarowal...

Klopsiki z jelenia w sosie pieczarkowym z brandy

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Klopsiki z jelenia w sosie pieczarkowym z...

Lubicie dziczyznę? Jeśli nie mieliście...

GULASZ Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ

Dodane przez: LucyG

GULASZ Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ

Bardzo praktyczne sycące danie...

image-0wj2hy8

Dodane przez: Dana75

Gulasz z żołądków drobiowych

Rozgrzewający gulasz w sosie pomidorowo-paprykowym,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE