PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Gulasz z jabłkami i majerankiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/88/gulssz.jpeg41283096http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gulasz-z-jablkami-i-majerankiem
60 dag mięsa wieprzowego
2 kwaśne jabłka
2 marchewki
1 mały seler
1 pietruszka
1 szkl bulionu
1 szkl wody
Liść laurowy, 3 ziela angielskie,
1 łyżka majeranku
2 ząbki czosnku
Olej
1 łyżka białego octu winnego lub 100 ml wytrawnego białego wina
Posiekana natka
Sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz z jabłkami i majerankiem
1.
Mięso pokrojone w nieduża kostkę podsmażyć na oleju. Nastepnie dusić wlewajac szklankę wody , dodać liść, ziele angielskie oraz pokrojony w kostkę seler i pietruszkę. Po ok 40 minutach dodać pokrojoną w talarki marchewkę, wyciśnięty czosnek oraz majeranek, uzupełnić bulionem. Dusić kolejne ok 10-15 minut.
Po tym czasie dodać obrane i pokrojone w cząstki jabłka. Dusić kolejne ok 10 minut . Doprawić octem, solą i pieprzem.
Posypać natka. Podawać z kluskami, Kopytkami lub pieczywem. Smacznego :-)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze