Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna propozycja na dość delikatny, a jednocześnie syty obiad. Mięso z indyka jest miękkie, aromatyczne i idealnie łączy się z pieczarkami oraz lekkim sosem z serka topionego. Może serek topiony nie jest zbyt zdrowy, ale raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi. To dzięki niemu sos był pysznie kremowy i kusił zapachem.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (3 porcje)
    500g mięsa z indyka (u mnie z udźca)
    250g pieczarek
    1 cebula
    2 listki laurowe
    5 ziarenek ziela angielskiego
    papryka słodka w proszku
    sól, pieprz
    Dodatkowo:
    100g serka topionego
    Ponadto:
    mąka pszenna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso należy umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wymieszać z papryką, solą oraz pieprzem.
    Całość oprószyć mąką, obsmażyć z każdej strony, a następnie przełożyć do garnka.
    Pieczarki pokroić w półplasterki, a cebulę w piórka i razem podsmażyć na tłuszczu po indyku.
    Zawartość patelni połączyć z mięsem.
    Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie, wszystko zalać około 1/2 l wody.
    Gulasz dusić do miękkości na niewielkim ogniu.
    (Potrwa to około godziny. Od czasu do czasu należy go przemieszać.)
    Pod koniec gotowania wmieszać serek topiony, aby dokładnie się rozpuścił.
    W razie potrzeby gotowy gulasz doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować