REKLAMA

Gulasz z indyka z papryką i brukselką

wyświetlono: 67 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Zapraszam na smaczny i rozgrzewający gulasz. Przygotowany z mięsa drobiowego z dodatkiem brukselki i papryki. Polecam na obiad lub na ciepłą kolację.

opublikowany: 26.08.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa z indyka
    1/2 łyżeczki soli do mięsa
    1/2 łyżeczki pieprzu do mięsa
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku do mięsa
    1 łyżka oleju do mięsa
    0,5 l wody
    1 duża żółta papryka
    1 marchewka
    1 cebula
    200 g brukselki
    6 łyżek śmietanki 30 %
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    olej do smażenia
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Posypujemy przyprawami i wlewamy olej. Mieszamy i odstawiamy.
    Paprykę myjemy i osuszamy z wody i kroimy. Usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w dużą kostkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki.
    Mięso smażymy przez 5 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do gotującej się wody. Pokrojone warzywa smażymy przez kilka minut i dokładamy do mięsa. Brukselki czyścimy i myjemy, dokładamy do gulaszu. Pod koniec gotowania dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Magdalena G

Gulasz z indyka z papryką

Pyszny gulasz na rodzinny obiad.

kategoria: Dania główne gulasz opublikowany: 12.10.2019 | wyświetlono: 733 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Krystyna32 zdjecie11

Gulasz z indyka

Pyszny i aromatyczny gulasz. Można podawać go z ziemniakami, kaszą lub chlebem.

kategoria: gulasz Dodatki opublikowany: 09.09.2018 | wyświetlono: 4508 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE