Gulasz z indyka z papryką i brukselką

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny i rozgrzewający gulasz. Przygotowany z mięsa drobiowego z dodatkiem brukselki i papryki. Polecam na obiad lub na ciepłą kolację.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa z indyka
    1/2 łyżeczki soli do mięsa
    1/2 łyżeczki pieprzu do mięsa
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku do mięsa
    1 łyżka oleju do mięsa
    0,5 l wody
    1 duża żółta papryka
    1 marchewka
    1 cebula
    200 g brukselki
    6 łyżek śmietanki 30 %
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z indyka

Gulasz z indyka z papryką i brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Posypujemy przyprawami i wlewamy olej. Mieszamy i odstawiamy.
    Paprykę myjemy i osuszamy z wody i kroimy. Usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w dużą kostkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki.
    Mięso smażymy przez 5 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do gotującej się wody. Pokrojone warzywa smażymy przez kilka minut i dokładamy do mięsa. Brukselki czyścimy i myjemy, dokładamy do gulaszu. Pod koniec gotowania dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Papryka Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować