Gulasz z indyka z marchewką i soczewicą

  • wyświetlono: 784 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne, syte danie z dodatkiem marchewki i soczewicy.

DSC00380
  • 10 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

mięso gulaszowe drobne z indyka- 1kg
soczewica-pół puszki
duża marchewka
bulion drobiowy-500 ml
mały słoiczek koncentratu
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z indyka z marchewką i soczewicą

  • 1. Mięso przyprawić delikatnie solą i pieprzem,obsmażyć partiami na patelni na rumiano, przełożyć do garnka.
    2.Marchewkę umyć,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa.Bulion wymieszać z koncentratem, wlać do mięsa.
    3.Dusić do miękkości mięsa ok 1,5 h. Na pięć minut przed końcem gotowania dorzucić soczewicę.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Drugie daniegulaszdania głównedania główne mięsnekuchnia fit

Komentarze

Podobne przepisy

gulasz

Dodane przez: Inka T

Gulasz wołowy z marchewką

Wołowina w wersji gulaszowej połączona...

gulasz z szynki

Dodane przez: Magda_Z

Gulasz z szynki z marchewką i pieczarkami

Pyszny i wyjątkowo syty. Idealny...

Gulasz z indyka fasolą i warzywami

Dodane przez: bogusia82

Gulasz z indyka fasolą i warzywami

Pyszny i sycący gulasz z piersi...

gulasz z indyka Nebliny

Dodane przez: Neblina36

Gulasz z indyka z cieciorką i papryką

Mój gulasz ma wyjątkowy smak, jest...

Gulasz z kiełbasą i czerwoną soczewicą

Dodane przez: MonaLiza

Gulasz z kiełbasą i czerwoną soczewicą

Gulasz z wędzoną kiełbasą i selerem...

Gulasz wołowy z pieczarkami, groszkiem i marchewką

Dodane przez: Violetka76

Gulasz wołowy z pieczarkami, groszkiem i...

Gulasz to jedno z najczęściej podawanych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE