Gulasz z indyka z marchewką i soczewicą

5 (165 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, syte danie z dodatkiem marchewki i soczewicy.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso gulaszowe drobne z indyka- 1kg
    soczewica-pół puszki
    duża marchewka
    bulion drobiowy-500 ml
    mały słoiczek koncentratu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyka z marchewką i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przyprawić delikatnie solą i pieprzem,obsmażyć partiami na patelni na rumiano, przełożyć do garnka.
    2.Marchewkę umyć,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa.Bulion wymieszać z koncentratem, wlać do mięsa.
    3.Dusić do miękkości mięsa ok 1,5 h. Na pięć minut przed końcem gotowania dorzucić soczewicę.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować