Gulasz z indyka z kopytkami

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Stosuję dietę Dukana. To jeden z przepisów, według których przygotowuję posiłki.

Składniki:

  • 40 dag fileta z indyka
    posiekana cebula
    łyżka koncentratu pomidorowego
    czosnek granulowany
    słodka mielona papryka
    łyżka mąki kukurydzianej
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    15 dag chudego twarogu
    4 łyżki otrębów owsianych
    2 łyżki otrębów pszennych
    jajko
    sól, pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z indyka z kopytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawami. Podsmażamy na oliwie wraz z cebulą. Gdy mięso się zrumieni, podlewamy wodą i dusimy ok. 25 minut. Następnie dodajemy koncentrat. Zagęszczamy
    jogurtem wymieszanym z mąką. Doprawiamy.
  • 2. Twaróg rozdrabniamy, wbijamy jajko. Otręby pszenne mielimy. Dodajemy do
    twarogu wraz z otrębami owsianymi. Doprawiamy i mieszamy. Łyżką nabieramy porcje masy i wkładamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy
    minutę od wypłynięcia. Podajemy z gulaszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Otręby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować