Gulasz z indyka z grzybami

4.45 (208 ocen)

  • 2 godz.

Gulasz z indyka z grzybami

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 udziec z indyka (ok.1kg)
    cebula
    3 ząbki czosnku
    50 g suszonych grzybów
    kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca
    liść laurowy
    sól, pieprz
    łyżeczka słodkiej papryki
    łyżeczka ostrej papryki
    majeranek
    zioła prowansalskie
    łyżka sosu sojowego
Wystaw ocenę:

4.45 (208 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyka z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w ok 3 cm kostki, cebulę i czosnek drobno posiekać.
    Grzyby namoczyć na 30 minut zalewając wrzątkiem.
  • 2. Mięso obsmażyć na oliwie, pod koniec smażenia dodać cebulę i czosnek.
    Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać liść liść laurowy, ziele angielskie
    i jałowiec.
  • 3. Odcedź grzyby, dodać do mięsa i wszystko razem dusić ok 1,5 godziny.
    Pod koniec gotowania dodać przyprawy i sos sojowy.

Porady

Świetnie smakuje z ziemniakami jak i z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować