Gulasz z indyka z boczniakami i warzywami

4.48 (160 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Lżejsza alternatywa dla gulaszu - dietetyczny gulasz z indyka z boczniakami.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g fileta z indyka
    500g boczniaków
    2 marchewki
    2 papryki
    1 puszka pomidorów krojonych
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz, papryka słodka
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (160 ocen)

Gulasz z indyka z boczniakami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z indyka kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę i paprykę w kostkę, marchew ścieram na dużych oczkach tarki, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa (oprócz pomidorów), podsmażamy 10 minut, po czym dodajemy pomidory, sól i przyprawy. Dusimy do miękkości warzyw.
  • 3. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Kurczak Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować