Gulasz z indyka w sosie jogurtowym

4.47 (197 ocen)

  • 60 min

Lekkostrawne danie, które posmakuje nie tylko tym co są na diecie :)

  • 60 min

Składniki:

  • 30dag filetów z udźca indyka
    2 szkl. bulionu
    5-6 pieczarek
    1 mała biała cebula
    tymianek
    sól, pieprz
    1 mały jogurt naturalny
    1 łyżeczka mąki
    1 łyżeczka tartego chrzanu
    1 łyżeczka musztardy
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (197 ocen)

Gulasz z indyka w sosie jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić na małe kawałki, ugotować do miękkości.
    Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki, cebulę w piórka, podsmażyć na patelni do odparowania wody z pieczarek. Doprawić solą, tymiankiem i pieprzem.
    Do pieczarek dodać indyka, podsmażyć. Dodać łyżeczkę musztardy i chrzanu, podsmażyć przez 5 minut. Podlać kilkoma łyżkami bulionu, w którym gotował się indyk.
    Dodać jogurt, zagotować, wlać mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Doprawić do smaku cukrem.
    Ponownie zagotować do czasu aż sos zgęstnieje.

Porady

Podawać z kaszą lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować