Gulasz z indyka na piwie

5 (188 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 3 osób

Smaczny dodatek do ryżu, makaronu lub ziemniaków.

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 600 g mięsa z piersi indyka
    1 łyżka smalcu / oleju
    1 cebula
    1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    1 łyżka majeranku
    1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
    2 marchewki
    1 ząbek czosnku
    3/4 szklanki piwa
    2 szklanki bulionu warzywnego
    100ml śmietany 30%
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z indyka na piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso z cebulą 1. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć. Gdy płyn odparuje dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek i chwilę smażyć mieszając.
  • Z przyprawami 2. Dodać musztardę i paprykę. Wymieszać, krótko smażyć żeby nie przypalić papryki.
  • Z piwem 3. Dodać piwo i wymieszać.
  • Z marchewką 4. Marchewkę pokroić, dodać do mięsa. Doprawić pieprzem, solą i majerankiem. Wlać bulion i gotować do miękkości mięsa i marchewki.
  • Z bulionem 5. Na koniec dodać śmietanę. Można zagęścić łyżeczką mąki wymieszanej w małej ilości wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować