Gulasz z indyka

0 (0 ocen)

  • 50 min

zdrowe i pożywne mięso z indyka dziś w sosie warzywnym podane z ryżem. Syty obiad dla całej rodziny.

  • 50 min

Składniki:



  • indyk pierś 1 kg.
    warzywa po 2 sztuki: marchew , pietruszka
    seler 1/2
    por 1 biała część
    papryka słodka mielona 2 łyżki
    sól i pieprz do smaku
    dodatkowo:
    mąka do zagęszczenia
    tłuszcz do smażenia mięsa

Gulasz z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    mięso myjemy i kroimy w dużą kostkę, obtaczamy w papryce i soli, smażymy na patelni

  • 2. do dużego garnka wkładamy poszatkowane warzywa, dodajemy podsmażone mięso, wlewamy wodę i gotujemy około 40 minut
  • 3. jak mięso jest miękkie - zagęszczamy mąką i doprawiamy
  • 4. gulasz podajemy np. z ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy