Gulasz z indyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Jest pyszne!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500g mięsa z indyka na gulasz
    4 małe cebulki
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    2 małe pomidory
    1 łyżka mąki
    Kilki listków rozmarynu
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 szkl wody
    Sól
    Pieprz
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z indyka 1. Cebulkę, kroimy w piórka. Papryki, kroimy w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i podsmażamy, aż się zrumieni. Następnie dodajemy do cebuli papryki i pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem i majerankiem. Na drugiej patelni smażymy mięso doprawione solą i pieprzem. Jak mięso sie zrumieni to oprószamy je mąką. Następnie mięso dodajemy do warzyw, podlewamy wodą i dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości. Podawać z ziemniakami, ryżem albo kaszą. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować