Gulasz z grzybami leśnymi

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pożywny i aromatyczny gulasz z grzybami. Nie może się nie udać, przepis jest prosty i łatwy w przygotowaniu. Można podawać go z kaszą, makaronem lub ziemniakami.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g chudej wieprzowiny
    150g grzybów leśnych
    2 cebule
    0,5 szklanki białego wytrawnego wina
    0,5 szklanki bulionu
    2 łyżki mąki
    Suszona natka pietruszki
    Suszony tymianek
    Kminek
    Sól, pieprz
    Gałka muszkatołowa
    Olej
    Masło
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa gulaszowa Gulasz

Gulasz z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, usmażyć na oleju, przełożyć do miski. Grzyby pokroić w plastry, usmażyć na maśle, dodać posiekaną cebulę, chwilę smażyć mieszając. Wlać wino, dusić około 5minut, dodać mięso, łyżkę natkę pietruszki, pół łyżeczki tymianku, gałkę, sól, pieprz i całość zalać bulionem. Wymieszać. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, około 30minut, aby mięso było miękkie. W razie potrzeby doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Grzyby leśne Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować