PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Gulasz z fasolką szparagową i żurawinąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/95/34262aa5dd1469e5d29458b91968f1e783331228.jpeg30722304http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gulasz-z-fasolka-szparagowa-i-zurawina-1
½ kg mięsa wieprzowego bez kości
10 dag wędzonego boczku
10 dag suszonej żurawiny
opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
1 cebula
4-5 ząbków czosnku
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżka przyprawy jarzynka
sól, pieprz
2 łyżki mąki kukurydzianej
olej do smażenia
łyżka posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz z fasolką szparagową i żurawiną
1.
Umyte mięso pokroić na kawałki, natrzeć solą, pieprzem i papryką, odstawić do lodówki na 2 godziny. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i razem z mięsem przesmażyć na rozgrzanym oleju. Dolać 2 szklanki wody i dusić 20 minut.
2.
Następnie dodać posiekany czosnek, fasolkę, żurawinę, jarzynkę i dusić do miękkości mięsa i fasolki. Mąkę rozprowadzić niewielką ilością wody i wlać do gulaszu, mieszając. Gotować jeszcze chwilę, doprawić solą, pieprzem i posypać natką. Proponuję podawać z makaronem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze