Gulasz z fasolką szparagową i żurawiną

  • wyświetlono: 507 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Żurawina doskonale pasuje do pikantnego mięsa.

Składniki

½ kg mięsa wieprzowego bez kości
10 dag wędzonego boczku
10 dag suszonej żurawiny
opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
1 cebula
4-5 ząbków czosnku
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżka przyprawy jarzynka
sól, pieprz
2 łyżki mąki kukurydzianej
olej do smażenia
łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z fasolką szparagową i żurawiną

  • 1. Umyte mięso pokroić na kawałki, natrzeć solą, pieprzem i papryką, odstawić do lodówki na 2 godziny. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i razem z mięsem przesmażyć na rozgrzanym oleju. Dolać 2 szklanki wody i dusić 20 minut.
  • 2. Następnie dodać posiekany czosnek, fasolkę, żurawinę, jarzynkę i dusić do miękkości mięsa i fasolki. Mąkę rozprowadzić niewielką ilością wody i wlać do gulaszu, mieszając. Gotować jeszcze chwilę, doprawić solą, pieprzem i posypać natką. Proponuję podawać z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsomoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiŻurawinafasolkagulasz

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z fasolką

Dodane przez: elapolo

Gulasz z cytrynową nutą i fasolką szparagową

Kolejna wariacja na temat gulaszu.

"Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą"

Dodane przez: Margaretka28

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą

Młodziutka fasolka szparagowa z...

image-00umwg5

Dodane przez: Jelonka

A'la gulasz z fasolką szparagową

Miękkie mięso a'la gulasz z fasolką...

roladki

Dodane przez: agarybak76

Roladki schabowe z fasolką szparagową i marchewką

Kiedy pojawia się fasolka szparagowa...

Ryż z kurczakiem curry i fasolką szparagowa

Dodane przez: AnetaJ

Ryż z kurczakiem curry i fasolką szparagowa

Tradycyjne curry z kurczakiem z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE