Gulasz z fasolką

0 (0 ocen)

Łatwe danie na obiad

Składniki:

  • 50 dkg mięsa gulaszowego
    2 cebule
    1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej
    sól, pieprz
    jałowiec mielony
    słodka papryka
    2 papryczki kajeńskie
    1 łyżka mąki ziemniaczanej

Gulasz z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę i obsypać przyprawami, podsmażyć w rondlu, dodać pokrojoną cebulę, podsmażyć razem około 10 minut i zalać wrzątkiem. Wrzucić pokruszone papryczki kajeńskie. Dusić do miękkości mięsa, około godzinę. Wrzucić fasolkę, doprawić do smaku. Gotować 5 minut. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością wody i wlać do mięsa, mieszać do zgęstnienia sosu, gotować jeszcze 2-3 minuty. Podawać np z kaszą. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy