Gulasz z fasolką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Potrawka z mięsa wieprzowego z marchewką i fasolką szparagową w pomidorowym sosie.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg szynki wieprzowej
    • 3 duże marchewki
    • 1 opakowanie fasolki szparagowej
    • 2 czerwone papryki
    • 1 opakowanie Naturalnie smaczny Gulasz
    • 200g przecieru pomidorowego
    • Sól
    • Szczypta Chili
    • Olej do smażenia

Gulasz z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, podlewamy wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
  • warzywa 2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrane, pokrojone w plasterki marchewki, fasolkę szparagową oraz pokrojone w paseczki papryki, solimy.
  • gulasz 3. Gotowe.
    Smacznego.

Porady

Idealnie pasuje z kluskami śląskimi lub kopytkami.

Komentarze

Podobne przepisy