Gulasz z dyni

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wegetariański gulasz z dynią

  • 40 min

Składniki:

  • - 500 g dyni pokrojonej w grubą kostkę
    - 1 duża cebula
    - 1 litr bulionu warzywnego
    - 2 łyżki mielonej papryki
    - 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    - 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
    - 2-3 łyżki śmietany
    - majeranek
    - sól, pieprz

Gulasz z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić grubo i podsmażyć na oliwie. Dodać dynię i dusić razem 3 minuty. Dodać paprykę mieloną i koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać. Dolać bulion, majeranek, sól, pieprz. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie dodać pokrojoną paprykę, pogotować aż lekko zmięknie. Zaprawić śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy