Gulasz z drobiowych serduszek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatny w smaku sosik z drobiowych serduszek. Do zrobienia w 30 minut.

  • 30 min

Składniki:

  • - 500g drobiowych serduszek
    - 2 łyżki posiekanego koperku ( lub suszonego)
    - śmietana ( 2-3 łyżki )
    - mąka 3- 4 łyżki
    - sól, pieprz do smaku

Gulasz z drobiowych serduszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serduszka przepłukać pod bieżącą wodą. Przesypać do garnka, zalać wodą, tak aby przykryć serduszka.
  • 2. Gotować do miękkości podrobów. W międzyczasie mieszać i zbierać powstałe szumy.
  • 3. Mąkę rozmieszać ze śmietaną i chochelką sosu. Następnie wlać do gotującego się sosu. Następnie dodać posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze chwilę do zagotowania. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

Porady

Jeśli sos będzie za rzadki, dodajemy więcej mąki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy