Gulasz z czerwonej fasoli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prosty sposób,na smaczny obiad.

Składniki:

  • 1 szklanka czerwonej fasoli
    2 liście laurowe
    75 dag łopatki wieprzowej
    2 łyżki oleju
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 szklanki wody
    1 czerwona papryka
    ostra papryka do smaku
    tymianek do smaku
    koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
    sól i pieprz do smaku

Gulasz z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalej wodą i odstaw na całą noc. Zmień wodę i ugotuj na półmiękko z 1/2 cebuli, listkiem laurowym i odrobiną soli. Odsącz.
    Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Przełóż do garnka. Na tym samym oleju zeszklij pozostałą cebulkę i dodaj do mięsa.
  • 2. Całość zalej wodą.Dodaj pieprz,liść laurowy i pieprz. Gotuj na średnim ogniu do momentu aż mięso zacznie robić się miękkie. Do gotującego mięsa dodaj fasolę ,posiekany czosnek i paprykę. Dopraw papryczką,tymiankiem i dodaj koncentrat pomidorowy.
    Przykryj pokrywką i duś do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2016

Komentarze

Podobne przepisy