Gulasz z cukinii i parówek

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina zachwyca się moimi kulinarnymi eksperymentami.

Składniki:

  • ● 1 kg parówek drobiowych
    ● 3 czerwone papryki
    ● cebula
    ● średnia cukinia
    ● 50 dag pieczarek
    ● 2 małe koncentraty pomidorowe
    ● sól, pieprz
    ● 2 kostki bulionowe
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z cukinii i parówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki kroimy w plasterki,
    podsmażamy na rozgrzanym
    oleju i wyjmujemy. Pieczarki
    i cebulę kroimy w plastry
    i również podsmażamy.
  • 2. Papryki drobno kroimy.
    Wkładamy do garnka. Dodajemy
    parówki i pieczarki z cebulą.
    Zalewamy ok. 2 litrami wody. Dodajemy koncentrat
    pomidorowy i wkruszamy
    kostki. Doprawiamy do smaku.
    Gotujemy ok. 15 minut.
  • 3. Cukinię myjemy, osuszamy,
    obieramy i kroimy w dużą
    kostkę. Dodajemy do gulaszu
    i dusimy, aż zmięknie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować