Gulasz z ciecierzycy

0 (0 ocen)

Pyszny,jesienny obiad

Składniki:

  • 200 g ciecierzycy
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    `1-2 marchewki
    1 pietruszka
    500 ml przecieru pomidorowego
    200 g kiełbasy podwawelskiej
    sól i pieprz
    1/2 łyżeczki cukru

Gulasz z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę namocz na noc.
    Następnego dnia zmień wodę i gotuj przez ok. 40 minut. Dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę.
    Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę i czosnek posiekaj. Kiełbasę wraz z cebulą i czosnkiem podsmaż na patelni, po czym dodaj przecier pomidorowy,cukier i odrobinę soli. Kiełbasę dodaj do ciecierzycy. Gotuj przez następne 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy