Gulasz z brukselki

  • wyświetlono: 231 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

No i w końcu jesienne smaki pojawiły się na rynku. Pycha!

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

500 g brukselki
2 marchewki
1 cebula
1 łyżka masła ghee
500 ml bulionu warzywnego
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka sosu ostrygowego
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
1 łyżeczka cukru palmowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z brukselki

  • Gulasz z brukselki1. Cebulę siekamy, smażymy na maśle z pokrojoną marchewką. Podlewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
    Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 min.
    Do warzyw dodajemy brukselki, sos rybny, cukier, dusimy pod przykryciem 10 min.
    Wodę mieszamy z sosem ostrygowym, mąką ziemniaczaną.
    Dodajemy do całości.
    Zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z kaszą i posiekaną natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

brukselkagulasz warzywnyjesienne smaki

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z piersi kurczaka

Dodane przez: przytulanka

Gulasz z piersi kurczaka

Gulasz z piersi kurczaka to potrawa...

Krokiety z brukselki i twarogu w sosie słodko-kwaśnym

Dodane przez: JustKuchcik

Krokiety z brukselki i twarogu w sosie słodko-kwaśnym

Warzywne potrawy to moja specjalność....

gulasz wołowy z papryką

Dodane przez: agarybak76

Gulasz wołowy z papryką

Aromatyczny i sycący, w sam raz...

Gulasz wieprzowy z szybkowaru

Dodane przez: olinek_82

Gulasz wieprzowy z szybkowaru

Szybki gulasz wieprzowy, na który...

image-13jxc6m

Dodane przez: Magster

GULASZ DROBIOWY Z PIECZARKAMI

Proste i syte danie obiadowe które...

gulasz

Dodane przez: Jolanta KG

Gulasz z konserwy

Szybki do przygotowania, smaczny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE