gulasz z boczniaków

  • wyświetlono: 1241 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

potrawa idealna dla wielbicieli boczniaka

  • 60min

Składniki

0,5 kg boczniaków,
2-3 cebule,
2-3 łyżki mąki,
200ml śmietany 18%,
2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki masła,
przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, czerwona papryka.

Sposób przygotowania przepisu:

gulasz z boczniaków

  • 1. Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w cieniutkie paseczki w poprzek blaszek.
    Pokrojone grzyby wrzucamy na roztopione masełko, solimy, dusimy dusimy jakieś 15 minut w razie potrzeby podlewając wodą.
  • 2. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, doprawiamy i dusimy do momentu aż wszystko zmięknie, wtedy podsypujemy mąką, dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę, dusimy wszystko razem jeszcze kilka minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Lazania  gołąbkowa

Dodane przez: kruszonka

Lazania gołąbkowa

Pomysł na gołąbki w innym wydaniu....

gotowe

Dodane przez: ziutula

gulasz z indyka z warzywami

gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami,...

image-0ntl3gf

Dodane przez: Mniam1

Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem

Wieprzowe mięso mielone z dodatkiem...

Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Dodane przez: szynszyla

Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Pyszne danie na obiad.

Czarny ryż zapiekany z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Dodane przez: sammakko

Czarny ryż zapiekany z kurczakiem i suszonymi...

Szybka i smaczna zapiekanka w czarnym...

image-1kpphuy

Dodane przez: JulkaTomeczek

Karkówka gotowana

Jest niezwykle miękka i soczysta...