gulasz z boczniaków

  • wyświetlono: 1284 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

potrawa idealna dla wielbicieli boczniaka

  • 60min

Składniki

0,5 kg boczniaków,
2-3 cebule,
2-3 łyżki mąki,
200ml śmietany 18%,
2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki masła,
przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, czerwona papryka.

Sposób przygotowania przepisu:

gulasz z boczniaków

  • 1. Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w cieniutkie paseczki w poprzek blaszek.
    Pokrojone grzyby wrzucamy na roztopione masełko, solimy, dusimy dusimy jakieś 15 minut w razie potrzeby podlewając wodą.
  • 2. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, doprawiamy i dusimy do momentu aż wszystko zmięknie, wtedy podsypujemy mąką, dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę, dusimy wszystko razem jeszcze kilka minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzu
 

Komentarze

Podobne przepisy

Udka duszone w pomidorach z mozzarellą

Dodane przez: beciiaaa

Udka duszone w pomidorach z mozzarellą

Bardzo smaczne, sycące danie które...

Aromatyczne udka z ziemniakami i pieczarkami pieczone w rękawie

Dodane przez: beciiaaa

Aromatyczne udka z ziemniakami i pieczarkami...

Pyszne i niedrogie danie obiadowe....

Dynia piżmowa faszerowana kurczakiem, pieczarkami i papryką

Dodane przez: beciiaaa

Dynia piżmowa faszerowana kurczakiem, pieczarkami...

Nadziewana i zapiekana dynia to...

Udka pieczone z ryżem w pomidorach

Dodane przez: beciiaaa

Udka pieczone z ryżem w pomidorach

Bardzo smaczne, sycące danie które...

RUSKIE RURKI

Dodane przez: rena123

RUSKIE RURKI

Prawie jak ruskie pierogi :)

Wątróbka

Dodane przez: czarrna

Wątróbka

Klasycznie. Z cebulką.