Gulasz z biodrówki

  • wyświetlono: 2527 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Mięso jest kruche i delikatne :)

DSC_2816

Składniki

0,75 kg biodrówki
3 marchewki
0,25 kg pieczarek
3-4 łyżki kukurydzy z puszki
1 cebula
sól, pieprz,
liść laurowy, ziele angielskie
olej, ocet jabłkowy
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z biodrówki

  • Zamarynowane mięso1. Z mięsa wykroić kość i pokroić w dużą kostkę, obsypać przyprawami, skropić olejem i octem. Odstawić do lodówki.
  • Mięso z marchewką2. Mięso wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać posiekaną w piórka cebulę, podsmażyć, zalać gorącą wodą, wrzucić pokrojoną w plasterki marchewkę i dusić do miękkości mięsa. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i kukurydzę. Doprawić do smaku. Mąkę wymieszać z wodą i wlać do mięsa. gotować jeszcze 5 minut. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadgulaszbiodrówkaGulasz z warzywamimięso w sosie własnym

Komentarze

Podobne przepisy

image-13jxc6m

Dodane przez: Magster

GULASZ DROBIOWY Z PIECZARKAMI

Proste i syte danie obiadowe które...

Gulasz z piersi z kurczaka

Dodane przez: Gosia123

Gulasz z piersi kurczaka

Gulasz z piersi kurczaka możemy...

image-0wj2hy8

Dodane przez: Dana75

Gulasz z żołądków drobiowych

Rozgrzewający gulasz w sosie pomidorowo-paprykowym,...

image-1hj3y91

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gulasz drobiowy z warzywami

Zasmakuje każdemu miłośnikowi gulaszów....

Gulasz z żoładków

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Gulasz z żołądków

Delikatny gulasz z żołądków drobiowych....

gulasz

Dodane przez: Jolanta KG

Gulasz z konserwy

Szybki do przygotowania, smaczny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE