PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Gulasz z biodrówkihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/92/efed035d461ef76cd33747d2e146ec55f8545aec.jpeg26602012http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gulasz-z-biodrowki-2
0,75 kg biodrówki
3 marchewki
0,25 kg pieczarek
3-4 łyżki kukurydzy z puszki
1 cebula
sól, pieprz,
liść laurowy, ziele angielskie
olej, ocet jabłkowy
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz z biodrówki
1.
Z mięsa wykroić kość i pokroić w dużą kostkę, obsypać przyprawami, skropić olejem i octem. Odstawić do lodówki.
2.
Mięso wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać posiekaną w piórka cebulę, podsmażyć, zalać gorącą wodą, wrzucić pokrojoną w plasterki marchewkę i dusić do miękkości mięsa. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i kukurydzę. Doprawić do smaku. Mąkę wymieszać z wodą i wlać do mięsa. gotować jeszcze 5 minut. Smacznego :)
Komentarze