Gulasz wołowy z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nieskromnie powiemy, że połączenie wołowiny i owoców wyszło wyśmienicie. W przepisie użyliśmy własnego ketchupu z cukinii i dżemu truskawkowego z pieprzem zielonym.

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego
    2 cebule
    3 łyżki oleju
    6 ząbków czosnku
    1 łyżka mąki
    2 marchewki
    150 ml ketchupu z cukinii
    1 łyżka dżemu truskawkowego
    1 łyżeczka czerwonej papryki
    1 łyżeczka mielonego kminku
    4 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz wołowy z truskawkami 1. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu.
    Pokrojone mięso wrzucamy do cebuli, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i dusimy chwilę pod przykryciem. Oprószamy mąką, smażąc mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dusimy pod przykryciem przez 2 godziny z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
    Po tym czasie dodajemy przyprawy, ketchup, pokrojoną w kostkę marchew i dżem.
    Dusimy pod przykryciem do miękkości marchewki.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować