Futka
Od czasu do czasu uwielbiam zjeść tradycyjny polski obiad. Od dawna "chodził" za mną gulasz wołowy w klasycznym towarzystwie ogórka i ziemniaczanego puree. Kiedy tylko kupiłam piękny kawałek świeżej i młodej wołowiny, wiedziałam, że przygotuję z niej aromatyczny gulasz. Dzisiaj chcę podzielić się z Wami przepisem na delikatne i kruche mięso wołowe w wyrazistym i lekko słodkim sosie z dodatkiem suszonych śliwek, grzybów oraz świeżego rozmarynu.
0 (0 ocen)
Porady
* Jeśli sos będzie zbyt gęsty - dolejmy więcej bulionu, jeśli zbyt rzadki - zagęśćmy go odrobiną mąki. * Karmelowy smak cukru kokosowego świetne podkreśli smak gulaszu. Gulasz podajemy z ziemniakami lub kaszą gryczaną oraz kiszonym ogórkiem.
Komentarze