Gulasz wołowy z pomidorową passatą

4.51 (182 ocen)

Idealne połączenie !

Składniki:

  • Składniki :

    400 - 500 g mięsa wołowego na gulasz,
    150 g pomidorowej passaty,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku,
    2 liście laurowe,
    ziele angielskie (4 kuleczki),
    2 szklanki bulionu,
    1 łyżka mąki,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia.


Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz wołowy z pomidorową passatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek rozgnieć w prasce i na tym samym tłuszczu smaż co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pasattę. Duś pod przykryciem przez 1,5-2 godzin co jakiś czas mieszając.Dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować