GULASZ WOŁOWY Z MUSZTARDĄ

5 (145 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pożywny gulasz o lekko zaostrzonym smaku. Doskonały do kaszy gryczanej, ryżu i ziemniaków. Wybornie smakuje z chlebem. Polecam !

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki :
    1 kg mięsa wołowego
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1/4 kostki smalcu
    śmietana 12 % (ok. 170 g)
    1 czubata łyżka mąki
    1 łyżka musztardy
    2 liście laurowe, 5 ziarenek angielskiego ziela
    sól, pieprz, słodka mielona papryka, jarzynka np. Kucharek, majeranek, przyprawa do gulaszu
    trochę posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowy z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz wołowy z musztardą 1. Pokrojone w kostkę mięso wołowe włożyć na patelnię na roztopiony smalec. Dodać pokrojoną na drobne kawałki cebulę i rozgnieciony czosnek. Wrzucić liście laurowe, angielskie ziele i musztardę, lekko posolić. Mięso dusić pod przykryciem do miękkości (w razie potrzeby dolewać przegotowaną wodę) od czasu do czasu mieszać. W kubeczku rozprowadzić mąkę z małą ilością zimnej wody, dolać śmietanę i dokładnie rozmieszać. Wlać do mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić przyprawy, wymieszać. Gotować 5 minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować