Gulasz wołowy z bakłażanem i morelami

  • wyświetlono: 851 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Odważne połączenie wołowiny z morelami

unnamed (1)

Składniki

500g wołowiny
1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
50g suszonych moreli
sól
pieprz
1 bakłażan
1 cebula
bulion
1 łyżka mąki
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz wołowy z bakłażanem i morelami

  • 1. Mięso potnij na mniejsze kawałki i oprósz mąką. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone mięso. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory, bulion. Wrzuć pokrojonego bakłażana oraz morele. Duś na wolnym ogniu około godziny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bakłażanPomidorywołowinagulaszMorele

Komentarze

Podobne przepisy

pyszny i sycący

Dodane przez: beciiaaa

Gulasz wołowy z papryką, pieczarkami i ogórkiem...

Pyszny, aromatyczny i sycący.

Gulasz wołowy z szybkowara

Dodane przez: adela7

Gulasz wołowy z szybkowara

Przygotowanie w szybkowarze obiadu...

Wołowy gulasz z brukselką

Dodane przez: Jaga85

Wołowy gulasz z brukselką

To prosty przepis na jesienny gulasz....

Gulasz wołowy z kapustą i podgrzybkami zapiekany pod ciastem francuskim

Dodane przez: Martyna1991

Gulasz wołowy z kapustą i podgrzybkami zapiekany...

Rozgrzewający , syty gulasz wołowy...

Gulasz wołowy z borowikami

Dodane przez: justi2401

Gulasz wołowy z borowikami

Ostatnio podczas grzybobrania udało...

xxx

Dodane przez: capri

gulasz wołowy z suszonymi grzybami

Przepyszny klasyczny polski obiad,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE