Uwielbim takie gulasze z mięsa wołowego po chińsku.. Danie jest bardzo sycące.
Składniki:
Mięso wołowe myję, kroję w kostkę i obtaczam w mące. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej. Następnie dodaję mięso. Smażę na rumiano, dodaję przyprawy po upływie ok 2 min dodaję szklankę wody.
Gulasz wołowy po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wołowe myję, kroję w kostkę i obtaczam w mące. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej. Następnie dodaję mięso. Smażę na rumiano, dodaję przyprawy po upływie ok 2 min dodaję szklankę wody.
Duszę ok 20-30 min. Dodaję mieszankę warzyw chińską. Szalotkę kroję w drobną kostkę.
2.Mięso z patelni przekładam do garnka. Na tej samej patelni roztapiam masło następnie dodaję cebulę oraz warzywa. Smażę ok 5 min. Następnie całość przekładam do dużego garnka. Dolewam ok 1 szklanki wody. Duszę całość na małym ogniu aż mięso będzie miękkawe.
3.Dodaję przecier pomidorowy i doprawiam w razie potrzeby. Podaję z ryżem,kaszą lub tradycyjnie do chleba. Smacznego
Komentarze