GULASZ WOŁOWY PO CHIŃSKU

4.5 (193 ocen)

Uwielbim takie gulasze z mięsa wołowego po chińsku.. Danie jest bardzo sycące.

Składniki:

  • Mięso wołowe myję, kroję w kostkę i obtaczam w mące. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej. Następnie dodaję mięso. Smażę na rumiano, dodaję przyprawy po upływie ok 2 min dodaję szklankę wody.
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz wołowy po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wołowe myję, kroję w kostkę i obtaczam w mące. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej. Następnie dodaję mięso. Smażę na rumiano, dodaję przyprawy po upływie ok 2 min dodaję szklankę wody.
    Duszę ok 20-30 min. Dodaję mieszankę warzyw chińską. Szalotkę kroję w drobną kostkę.
  • 2. Mięso z patelni przekładam do garnka. Na tej samej patelni roztapiam masło następnie dodaję cebulę oraz warzywa. Smażę ok 5 min. Następnie całość przekładam do dużego garnka. Dolewam ok 1 szklanki wody. Duszę całość na małym ogniu aż mięso będzie miękkawe.
  • 3. Dodaję przecier pomidorowy i doprawiam w razie potrzeby. Podaję z ryżem,kaszą lub tradycyjnie do chleba. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować