Gulasz wołowy po burgundzku

4.5 (183 ocen)

Moja wersja tego pysznego gulaszu:)

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego
    - czerwona papryka
    - 2 marchewki
    -2 czerwone cebule
    - 3 ząbki czosnku
    - 15 dkg wędzonego boczku
    - 2 łyżki oleju
    - pół litra bulionu wołowego
    - pół litra czerwonego wina
    - 2 gałązki świeżego rozmarynu, listek laurowy, ziele angielskie, 1 łyżka suszonego cząbru
    - sól, pieprz do smaku
    - 2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowy po burgundzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę i marchewkę w plastry. Boczek kroimy w kosteczkę i przysmażamy na oleju. Kiedy trochę się zrumieni zdejmujemy boczek i wrzucamy mięso, które odrobinę rumienimy , po czym dodajemy cebulę, paprykę i marchewkę. Podsmażamy . Do garnka dorzucamy boczek, posypujemy wszystko mąką, Mieszamy. Podlewamy bulionem i winem, dodajemy czosnek, rozmaryn, listek i ziele angielskie. Dusimy do miękkości na małym ogniu, pod przykryciem po czym doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cząbrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować