Gulasz wołowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przez lata trwałem w stereotypach, nie tylko kulinarnych. W końcu odkryłem kuchnię Fusion, która łączy smaki świata. Pod „lupę” weszło jedno z moich ulubionych dań. Poczytajcie, spróbujcie, skomentujcie.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wołowiny z udźca

    1 marchew

    1 cebula

    4 ząbki czosnku

    100 g różyczek z kalafiora

    500 ml bulionu wołowego

    2 łyżki ketchupu

    100 ml czerwonego wina

    2 serki topione z papryką (trójkąty)

    1 łyżka majeranku

    1 łyżka czubrycy

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Gulasz wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz wołowy 1. Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu.

    Wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek i różyczki kalafiora.

    Zalewamy bulionem, dodajemy ketchup, wino i serki.

    Dusimy pod przykryciem przez 120 min, od czasu do czasu mieszając.

    Pod koniec dodajemy majeranek i czubrycę.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować