Gulasz wołowo-wieprzowy z pieczoną papryką

  • wyświetlono: 2168 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny i sycący

unnamed (1)

Składniki

Składniki :

300g mięsa wieprzowego na gulasz,
300g mięsa wołowego na gulasz,
olej,
2 łyżki mąki,
pieprz,
sól,
2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego,
2 czerwone papryki,
300g pieczarek,
2 łyżeczki kminku,
ziele angielskie,
liście laurowe
2 łyżki masła.

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz wołowo-wieprzowy z pieczoną papryką

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do miski. Wsyp kminek, czosnek, pieprz i mąkę. Dokładnie połącz składniki. Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Ułóż papryki na blaszce i piecz 20-25 min aż skórka popęka. Gorące papryki owiń w folię aluminiową. Mięso przełóż do rondla i wlej bulion. Przykryj i duś do miękkości (około 40 minut). Na patelni rozpuść masło i podsmaż pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki. Z papryki ściągnij skórkę i pokrój. Warzywa wrzuć do mięsa i duś dodatkowe 20-25 minut. Dopraw do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsopaprykagulasz

Komentarze

Podobne przepisy

gulasz wieprzowy z marchewką i papryką

Dodane przez: joanna1974

gulasz wieprzowy z marchewką i papryką

propozycja na obiad, gulasz wieprzowy...

gulasz

Dodane przez: Inka T

Gulasz wołowy z marchewką

Wołowina w wersji gulaszowej połączona...

Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym

Dodane przez: Paula0707

Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym

Pyszny, aromatyczny i prosty...

Gulasz wieprzowy z grzybami

Dodane przez: bogusia82

Gulasz wieprzowy z grzybami

W tym roku sezon grzybowy mamy...

gulasz z szynki wieprzowej

Dodane przez: edytakkk

Gulasz z szynki wieprzowej

Taki gulasz zaserwował mi mąż gdy...

Wołowy gulasz prowansalski - z bakłażanem, cukinią, papryką i oliwkami

Dodane przez: Violetka76

Wołowy gulasz prowansalski z bakłażanem,...

Charakterystyczny smak tego jednogarnkowego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE