Gulasz wołowo-wieprzowy z pieczoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie :
Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do miski. Wsyp kminek, czosnek, pieprz i mąkę. Dokładnie połącz składniki. Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Ułóż papryki na blaszce i piecz 20-25 min aż skórka popęka. Gorące papryki owiń w folię aluminiową. Mięso przełóż do rondla i wlej bulion. Przykryj i duś do miękkości (około 40 minut). Na patelni rozpuść masło i podsmaż pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki. Z papryki ściągnij skórkę i pokrój. Warzywa wrzuć do mięsa i duś dodatkowe 20-25 minut. Dopraw do smaku.
Komentarze