Gulasz wieprzowy z zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kruche mięso z szynki wieprzowej plus dodatek zielonego groszku to połączenie smaków idealne dla mojego podniebienia. Chociaż mięsa wieprzowego staram się nie jadać, to od czasu do czasu na taki gulasz sobie pozwolę.

  • 40 min

Składniki:

  • * 600g mięsa wieprzowego - np szynki
    * 2 łyżki oleju rzepakowego
    * pół szklanki zielonego, mrożonego groszku
    * 3 marchewki
    * cebula
    * ząbek czosnku
    * ulubione przyprawy i zioła
    * łyżka mąki pszennej

Gulasz wieprzowy z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w większą kostkę. Oprószyć przyprawami, ziołami oraz mąką. Rozgrzać olej, przesmażyć drobno pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodać mięso, pokrojoną w plasterki bądź słupki marchewkę, podlać szklanką wody i dusić całość aż do miękkości mięsa. Wrzucić groszek, zagotować. Podawać z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy