Gulasz wieprzowy z warzywami i czarnuszą

0 (0 ocen)

Gulasz z szynki wieprzowej oraz warzyw.Papryka chili wspomaga spalanie kalorii a czarnuszka dostarcza naszemu organizmowi witaminy z grupy B . Podany z kaszą gryczaną stanowi bombę witaminową. Mimo mięsa smażonego na smalcu jest lekki a syty.

Składniki:

  • 500g. szynki wieprzowej
    300g. pieczarek
    2 cebule
    1 duża cukinia
    1 papryka czerwona
    1 papryka chili
    2 mięsiste pomidory
    1 łyżka czarnuszki
    sól , pieprz
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka smalcu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Szynki

Gulasz wieprzowy z warzywami i czarnuszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.
    Pokroić szynkę w kostkę , oprószyć solą i pieprzem , wymieszać.
    Cebulę pokroić w piórka.
    W garnku rozgrzać smalec przesmażyć mięso z cebulą.
  • 2. Resztę warzyw umyć pokroić w kostkę , w tym paprykę chili posiekać drobno.
    Do mięsa dodać warzywa , chwilę przesmażyć razem.
    Składniki zalać wodą w takiej ilości by je tylko zakrywały.
    Dusić 20-30 min. ( ewentualnie dolać wody)
    W między czasie doprawić solą , pieprzem oraz czarnuszką.
  • 3. Mąkę wymieszać z paroma łyżkami zimnej wody oraz sosu , przelać do garnka , ponownie zagotować.
    Gulasz podawać z kaszą gryczaną lub inną ulubioną.
    Pasował będzie także gruby makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować