Gulasz wieprzowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w kostkę
2.Warzywa(marchew,seler,cebule) kroimy w dużą kostkę lub paski.czosnek przeciskamy przez praskę .Pomidory bez skórki (sparzyć) i razem z papryką pokroić drobno w osobnych naczyniach.Fasolkę pokroić na mniejsze części.
3.Mięso podsmażyć na rumiano ,na tłuszczu i przekładamy do garnka
4.Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i czosnek dodać do mięsa
5.Mięso podlewamy wodą,dodajemy liść laurowy, pieprz,ziele angielskie i sól.Dusimy ok 20 min
6.Dodać warzywa oprócz papryki i pomidorów.Gotować do miękkości.Na koniec dodajemy paprykę i pomidory ,doprawiamy majerankiem,jeśli trzeba solą.Podajemy z ryżem ,ziemniakami lub makaronem
Komentarze