Gulasz wieprzowy z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sycąca i rozgrzewająca potrawa, w sam raz na jesienny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej

    100 g boczku

    3 marchewki

    kawałek selera

    2 pietruszki

    4 ziemniaki

    20 g koncentratu pomidorowego

    80 g konserwowej papryki

    kila ziarenek ziela angielskiego

    2 liście laurowe


    sól,pieprz ,majeranek,ostra i slodka papryka do smaku

    mąka do oprószenia

    tłuszcz do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić opłukać ,pokroić razem z boczkiem w kostkę.Przyprawić do smaku solą ,pieprzem i papryką.Oprószyć mąką.Zrumienić razem z drobno pokrojoną cebulą na rozgrzanym tłuszczu.Zalać niewielką ilością wody,dodać ziele angielski,rozkruszone liście laurowe i dusić do miękkości.W połowie duszenia dodać marchewkę pokrojoną w plasterki,seler ,ziemniaki oraz pietruszkę pokrojoną w kostkę.Natomiast pod koniec duszenia dodać,majeranek, koncentrat i paprykę pokrojoną w paski .Doprawić do smaku solą,pieprzem i mieloną papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Seler Warzywa Wieprzowina Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować